Ayurveda- Vägen till välmående

Ayurveda-
Lindra inte symptomen, hitta orsaken till ditt tillstånd

Stor vikt läggs vid att försöka finna orsaken till sjukdom och symptom,
istället för att lindra symptomen som i många fall bara är en tillfällig lindring för stunden

Ordet Ayur-veda är sanskrit och betydet ”Kunskapen om livet” och bygger på en urgammal livsfilosofi som kommer från Asien med huvudsakligt säte i Indien, Filippinerna, Nepal och Sri Lanka. Ayur-Vedan är inte bunden till någon religion eller trosuppfattning, utan enbart inriktad på att få ett balanserat och hälsosamt leverne genom att man skaffar sig kunskap om kroppens funktioner och svagheter, helt enkelt självkännedom. Det går ut på att kropp och själ hör ihop, man behandlar inte kroppen som separat och själen separat, utan ser helheten.

Genom att förstå hur kroppens samspel med naturen påverkar oss som individer, kan vi få en förklaring på varför vi är den vi är och gör som vi gör.

I många fall räcker det att ändra på små detaljer och vanor för att förbättra vår vardagliga livssituation och ge kroppen en bättre chans till självläkning.

Att ge kroppen en chans till optimal hälsa visar sig ofta vara en god investering för framtiden. Då vi ger kroppen den näring den mår bra av, syns det utåt, eftersom det påverkar vår personlighet, d.v.s. det som vår omgivning uppfattar om oss.

God hälsa är ett aktivt val som vi väljer genom att bli medvetna om våra kroppars behov och skötsel.

AYUR-VEDISK hälsorådgivning
Metoden är ett heltäckande system för hälsa och mänsklig utveckling på alla plan, fysiskt, mentalt, andligt och känslomässig, metoden har använts i Asien i många tusen är.

En Ayur-vedisk hälsorådgivning ger Dig enkla, naturliga och individuella egenvårds- och utvecklingsprogram för Ditt vardagsbruk. Dessa råd baseras bland annat på pulsläsning, självtest, nagel-, hud- och tungdiagnos samt samtal.

MARMABEHANDLING:

I Ayur-vedan behandlas Marmapunkterna, som utgör ett nätverk för kroppens energiflöde; med olika oljor enligt ett speciellt flödesschema. Detta avgörs individuellt och oljorna anpassas efter den effekt man önskar uppnå i energiflödet. Marmabehandlingen har en mycket lugnande inverkan på oss och är gudomligt skön att få.

Text :Anne Gunnarsson
Foto:  ©iStockPhoto.com  / Jacob Wackerhausen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *