Honeymoon till Mexico

Mexico, Oasis Akumal Hotel. 

En bröllopsresa till Mexico blir en het och pulserande upplevelse, intrycken är många och alla sinnen öppnas, det finns mycket spännande som lockar. Fantastiska stränder med kritvit strand, nöje, mayafolket, kultur och sport. Allt finner du under din resa till Mexico.

Cancun är en av de mest kända och populäraste badorterna, det är en halvö som ligger på den östra sidan av Mexico. Längs den långa härliga sandstranden ligger hotell, shoppingcenter och restauranter. Inget saknas för att göra din semester till en oförglömlig upplevelse. Nattens puls är hög och utbudet av nöjesliv är både stort och varierande.

Xcaret, en nöjespark som verkligen är värd ett besök,

Här  finns allt man kan önska sig, flamingos, apor, delfiner och en massa andra djur. Här kan du även prova på att snorkla eller dyka. Ett besök till Chizen Iza är nästan ett måste, denna utgrävning finner du mitt i djungeln och består av fantastiska ruiner, byggnader och pyramiden Kukulkan.

Den är belägen på Yucatan halvön och där finner man ruiner från Maya tiden. Dessa är över 1000 år gamla och man förundras över hur de redan då kunde räkna ut att året består av 365 dagar. Pyramiden har gett svaret då man finner exakt 365 fotsteg på denna, och de är även byggda så att befolkningen kunde utläsa med hjälp av väderstrecken vilken årstid det var.

Oasis Akumal Hotel 

En komplett semesteranläggning med nästan allt, egen beach, stora pooler samt ett flertal restauranger. Detta är ett lyxhotell som ligger direkt på stranden med kritvit sand. Förutom närheten till havet finns fyra pooler som är utrustade med en poolbar när törsten sätter in.

Det serveras snacks och lättare mat under hela dagen ute vid poolbaren, och inom det stora hotellområdet finner du gott om aktiviteter, det finns två tennisbanor och en fotbollsplan för den som inte orkar ligga still i solen utan vill röra på sig. Vyn från vår balkong mot det turkosblå Karibiska havet gav oss varje morgon en känsla av att vi hamnat i paradiset.

När kvällen kommer dukas det upp i de olika restaurangerna och det serveras mycket god mat, ingen kväll är den andre lik gällande menyn. Mexikansk mat är en fantastisk upplevelse och man måste prova tapas och enchileladas. Maten varierar varje dag, ena dagen äter man mexikanskt för att sedan kunna prova italienskt eller från andra delar i värden. Personalen här är mycket vänlig och det spelar ingen roll vad du ber om så gör dom allt för att hjälpa dig.

Rummen är enormt stora och alla är utrustade med air-condition. Känslan när man vaknar på morgonen, tar ett par kliv ut och sätter fötterna direkt i sanden för att sedan bara ta ett kliv fram och vara framme vid havet är enorm. Alla måltider kan avnjutas med denna hänförande havsutsikt och man njuter av ett glas vin och en vacker solnedgång.

Hotellet erbjuder vattenaktiviteter och du kan prova på havsfiske, här är verkligen ett paradis för både dykare och snorklare. Morgongymnastik, dans till sambatakter eller avslappning i poolen på eftermiddagen, det finns flera olika alternativ under dagarna. På kvällen efter middagen förflyttar man sig till hotellets stora bar med dansgolv. Det bjuds på olika uppträden varje kväll och dansgolvet blir snabbt fullt av dansglada gäster.

Att hyra bil och ge sig ut på de mexikanska vägarna är en upplevelse utöver det vanliga det vilar någon sorts mystik över landet och du möts av laguner, djungel och öppet hav. Skyltar varnar för krokodiler vid lagunerna, så man bör vara försiktig. När du träffa lokalbefolkningen möts du ofta av ett gott leende, damerna är klädda i vackra färglada klänningar och de är mycket gästvänliga.

Mexicos klimat varierar beroende på olika geografiska lägen, det är varmt och fuktig längs kusterna. Oktober till maj är en idealisk tid att besöka Mexico, då är det ganska torrt med behaglig värme. Man lockas till Mexico av de vita stränderna och värmen. Det kommer att bli ett färskt starkt minne och en spännande kulturupplevelse.

 

Foto:istockphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *