Brudbuketten

Matcha din brudbukett med din brudklänning

Vanliga blommor i brudbuketter är rosor, fresia och orkideér. Rosen anses vara kärlekens blomma och den finns alltid att köpa i flera olika färger och storlekar. Vissa andra blommor finns bara under vissa årstider, så var noga med att fråga om blommorna finns när du behöver de.

 

En duktig florist skapar din brudbukett precis som du vill ha den, beroende på vilka blommor du väljer och hur lång tid den tar att skapa skiljer sig kostnaderna i varje brudbukett.. Om du vill kan du även få vackra dekorationer i din brudbukett, såsom pärlor, vackra kvistar eller spets.

Enligt den gamla traditionen så är det den blivande mannen som ska beställa brudbuketten

Vill ni hålla på den traditioenen så var noga med att ni är överrens om vilka blommor, färg och form brudbuketten ska vara innan han beställer den.

Tänk även på storleken på brudbuketten, är du lång kan du ha en lite större bukett, men är du kort eller liten så tänk på att inte ha för stor så inte du ”göms” bakom en gigantisk  brudbukett.

Brudbuketter skapas vanligtvis i olika former såsom, oval, rund eller droppformad och storleken varierar . NI kan självklart beställa en helt egen form och storlek, titta på massor av olika bilder och skapa er egen brudbukett av favoritblommorna.

 

 

Ta gärna med en bild på din brudklänning till floristen, då kan hon hjälpa till med att skapa din dröm bukett så den passar stilen och valet av klänning

 

Foto: Jeanette Edsjö Text: Sandra Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *