buffe.2

Duka upp en buffé

 

Hur man dukar ett buffébord:


Från vänster till höger i följande ordning:

1. Tallrikar, bestick, servetter bröd och smör.
2. Sill, skaldjur och fiskrätter av alla slag.
3. Kallskuret av fågel, nötkött, fläskkött, vilt och korv.
4. Småvarmt med varma pajer och gratänger i slutet.
5. Ställ fram tallrikar så att gästerna kan ta en ny tallrik till varmrätten.

Tips: Serveras en stor buffé kan man börja från två håll med en så kallad “spegelvänd buffé”.
Placera ut såser och sallader för att fylla ut buffébordet.

Det ser trevligare ut om man skapar en nivå till på bordet med hjälp av t ex drickbackar eller lådor som man täcker med en duk. Ställ mat, och även blommor eller nybakat bröd på höjden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *