Krämig Potatis Soppa

Krämig potatissoppa

Detta är en krämig och god variant av potatissoppa med lite spenat i som ger soppan en mustigare smak. Känns den för krämig, späd med lite vatten.

Krämig potatissoppa


4 portioner     

500 g  potatis, välj King Edward, Fontane eller varför inte Mandelpotatis
1 st (100 g)  gul lök
4½ – 5 dl  vatten
1 st  grönsaksbuljong
1 dl   mjölk
½ dl  matlagningsgrädde
120 g  spenat, hackad
1 krm  tabasco
3 krm  salt
80 g   broccoli

Skala och skiva potatis och lök tunt.
Fräs potatis och lök i rapsolja några minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ca 15 minuter.
Vispa eller mixa soppan slät.
Tillsätt mjölk, grädde och spenat.

Smaka av med salt och tabasco.
Tillsätt broccolibuketter och låt soppan koka upp.

Näringsinnehåll per portion:
Energi 160 kcal/680 kJ   Protein 5 g   Fett 6 g   Kolhydrater 20 g

————————————–

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Bild: Björn Tesch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *