Sommaröl ttill sommarfesten

Välj rätt öl till maten

Sommaren med  ljumma grillkvällar, soliga bersåluncher, midsommaraftons sillunch och sensommarens kräftor. Öl är för många ett givet inslag i dessa sammanhang, men frågan är vilken öl som passar till vad. Bibendum delar med sig av tips på sommarens bästa mat- och ölkombinationer.

Whitstable Bay Organic Ale: 
Denna ekologiska ale är en riktig törst släckare med sin fräscha doft av citrus och kryddig humle. Smaken är ren och välbalanserad med generös maltighet. Ett perfekt sällskap till en smakrik fiskrätt från grillen eller till senaps- och vitlöks sillen.

Spitfire:
Smakrik ale med fruktig och aromatisk doft med tydlig humlekaraktär och lätt maltighet. Smaken är fyllig med blommiga humlearomer och en lång, besk eftersmak. Ett öl som gör sig utmärkt till en lättare kötträtt, kyckling, kallskuret eller kraftigare sillinläggningar såsom sherrysill eller tomatsill.

Bishops Finger:
Denna klassiker från Shepherd Neame bjuder på en fint fruktig doft och fyllig smak med rostade toner och en lite nötig och kryddig eftersmak. Njut som sällskapsdryck, till grillat nötkött eller kyckling. Passar även bra till kräftorna.

Asahi:
Asahi är en underjäst ljus lager från den japanska ölproducenten Asahi Breweries. Smaken är krispig och fruktig med liten beska. Optimal törstsläckare som även passar som handen i handsken till kryddstarka asiatiska rätter och sushi.

Konrad Premium Lager:
Klassisk tjeckisk lager, bryggd på den närproducerade Saaz humlen. Serveras välkyld på egen hand eller tillsammans med svensk husmans-kost. Passar även utmärkt till klara sillar och lättare inläggningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *